TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

07.01.2021 520

 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

            Okulumuz 4214 metre kare arsanın 320 metre karesine  2 katlı 7 dershaneli  olarak 13 Aralık 1978 Çarşamba günü yapılan bir törenle mahallenin o günkü adıyla Akgünler İlkokulu olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.  15.12.1998 tarih ve 316/3494 sayılı Valilik oluru ile Dumlupınar İlkokulu olarak değiştirilmiştir.  İlköğretimin 8 yıla çıkarılması ile okulumuzun adı Dumlupınar İlköğretim Okulu olarak değişmiş; 2012 yılında 6287 Sayılı Kanun ile 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununda yapılan değişiklik ile okulumuzun adı tekrar Dumlupınar İlkokulu olarak düzenlenmiştir.

 

          Kurtuluş Savaşımızda çok önemli bir yeri olan Dumlupınar Savaşı tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Başkomutan Mustafa kemal Atatürk 26 Ağustos 1922 sabahı Türk ordusuna taarruz Emrini vererek Yunan Ordusunu büyük bir bozguna uğratmıştır.   Bu savaşa "Başkomutanlık Meydan Savaşı veya Dumlupınar Meydan Muharebesi" denmektedir. Bu savaşın hemen sonrasında düşman denize dökülmüştür. 

 

Güzel yurdumuzun kurtarılmasında büyük önemi olan bu muharebenin isminin okulumuza verilmesi bizlere  gurur vermektedir.

 

          Okulumuz 19 Mayıs Mahallesi sınırları içerisinde bulunup, Kuzeyinde kuşcağız Mahallesi Hun Ortaokulu, Yunus Emre İlk ve Ortaokulu, Halit Fahri Ozansoy İlkokulu, batısında İncirli Mahallesi İbni Haldun İlkokulu, Barış Manço Ortaokulu ve Faik Erbağı ilkokul Güneyinde Çiçekli Mahallesi  Danişment  Çiçekli İlkokulu ve Ortaokulu bulunmaktadır.